Kulturhus på Tippen

Vi skal have livet tilbage i Frederikssund. Vi skal have et helt nyt kulturhus.
Frederikssund Kommune har 141 kilometer kystområde, så intet ville være mere naturligt for Kommunen end at skulle samles i det centrale midtpunkt af dette – nemlig på Tippen i Frederikssund, hvor kommunens borgere kan se relationen til sydkysten, nordkysten og havnen i Frederikssund, samt være en del af kommunens centrum. Tippen er i dag et område bestående af dybt forurenet jord, som der er anlagt stier omkring – det kan/ skal vi gøre bedre.
Med et kulturhus på Tippen bliver der lavet en ny begyndelse i Frederikssund, hvor vi starter både på at genoplive havnen, men allervigtigst får vi bragt kulturen ind med et nyt bibliotek som vil aktivere byen på en måde, hvor havn og fjord, som er et aktiv for Frederikssund, vil skabe den sammenhæng med Frederiksund bymidte og resten af Kommunen vi har brug for.
Selve kulturhuset tænkes placeret på Tippen retningsløst, således at der fra alle horisonter kan fås udsigt mod fjorden og byen samt havnen. Der bliver en glidende overgang mellem Kulturhuset og de tilstødende fællesarealer på Tippen, så der er offentligt adgang på området, i kulturhuset og biblioteket, samt på tagterrassen med en cafe, hvor der vil være udskænkning til besøgende.
Kulturhuset vil skulle rumme faciliteter som amfiteater, Frederiksund Børneteater, foredrag, events, udstillinger for billedkunst og fjordkoncerter, hvor gæster kan nyde musikken fra fjordsiden.
Kulturhuset ligger med næsen oven vande, og har udsynet til herlighederne på fjorden, byen og havnen. Og eftersom viden er og stikker dybere, så bliver Frederikssunds nye Bibliotek integreret, så det vil være som at begive sig ned i dybet med viden fra bøgerne under terræn, men med særlige opholdssteder i himmelsk lys fra oven via særlige glaskupler placeret rundt på Tippen.
Der vil være tale om 5500 m2. Kulturhuset vil være 1500m2 fordelt på to etager over terræn. Under terræn vil der være 700m2 kulturhus, bibliotek på 1500m2 og parkeringskælder med plads til 100 p-pladser, hvilket også vil kunne afhjælpe parkering til havnebadet.
Kulturhuset er fremadstormende miljømæssigt og bæredygtigt, der vil blive satset på lokale materialer, og entrepriser der lever op til de bedste værdier indenfor LCA. Der arbejdes med Co2-neutrale materialer og genanvendelighed på alle parametre, og der tilstræbes et sundt bæredygtigt og æstetisk smukt kulturhus, der vil markere vores ambitioner til glæde for ikke blot hele Frederikssund Kommune men også hele Nord- og Vestsjælland.
Jeg noterer mig, at der er lydhørhed overfor at gøre havnen i Frederikssund til en kulturhavn – det kræver selvfølgelig et kulturhus – og så kræver det, at vi sætter handling på ordene, derfor vil jeg også arbejde for at et kulturhus på Tippen allerede kommer på det førstkommende budget.